Организират Мастър клас по роботика за ученици

MadeInVarna
Организират Мастър клас по роботика за ученици

Община Варна и Професионалната гимназия по Компютърно моделиране и компютърни системи “Академик Благовест Сендов” организират Мастър Клас по роботика за ученици. Той ще се проведе от 4-ти до 8-ми септември, а в него ще участват отличниците от  летните курсове по роботика, класирани на първите места в отделните групи. Занятията ще се провеждат всеки ден от  9:00 до 12:30, ул. „Студентска“ №1, ТУ – Варна, в учебния корпус, зала 308, съобщиха от дирекция “Образование и младежки дейности”.

 

Мастер класът ще се води от опитни преподаватели, с много практически упражнения. След успешното завършване, всеки ученик ще получи сертификат за участие, предвидени са и много награди. 

 

Предвид огромния интерес към инициативата, Община Варна и гимназията ще организират и съботни работилници по роботика „ИноВарнаКидс: Малки гении в Голям свят“, които ще започнат от новата учебна година. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна проведе публична среща за отчета на бюджет 2022 и за проектобюджет 2023

Публична среща, организирана от Община Варна, за отчета на бюджет 2022 и проектобюджет 2023 бе проведена в зала “Пленарна”. Събитието бе излъчено онлайн. Документите бяха представени от Стефка Господинова, директор на дирекция „Финанси и бюджет“. Бюджет 2022 г. бе изпълнен в условията на последствията от пандемията, икономическата и политическа нестабилност. […]