Организират младежки фестивал за първа пролет

MadeInVarna
Организират младежки фестивал за първа пролет

Младежки пролетен фестивал с много събития, презентации и проекти ще се проведе на 22-ри март във Варна. Организатор е информационното издание Youth Street Varna в партньорство с дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Фестивалът, под надслов Youth Street Varna Positive, ще се проведе в зоната между сградата на Община Варна и Археологическия музей. 

 

От 13 ч. до 21 ч. са предвидени музикални изпълнения на възпитаници на ПГХНИ „Константин Преславски“, пленер на млади художници, урок по графити майсторство на живо с Николай Чакъров – Нико. Фиестата ще завърши с участието на Атанас Кателиев, победител в шестото издание на „Гласът на България“. На голям надуваем атракцион ще бъдат излъчени филми, създадени от младежи по проект „Град, целунат от морето“, реализиран с подкрепата на фонд „Култура“ в Община Варна. От 14.00 до 15.00 часа деца и младежи ще рецитират стихове и ще демонстрират талант в конкурсите „Мини Мис и Мини Мистър Пролет“ и „Мис и Мистър Пролет“. Организиран е и благотворителен базар с участието на неправителствени организации, работещи с младежи със специфични потребности. Пространството „ХамелеON“ ще увлече публиката в игра „Предприемачество за младежи“ и „Да измислим игра“, като в същото време късметлии ще спечелят награди. Сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения към Центъра за социална интеграция и рехабилитация “Чайка“ ще се включат с Фабрика за зелена терапия, в която се използват само рециклирани материали.

Свое ателие в зоната ще има и Recycle Art Academy – кътче за всички, които обичат природата и творчеството. Част от позитивното събитие ще бъдат и три майки на деца с увреждания, които създават прекрасни творения. В Youth Street Varna Positive ще се включат и възпитаници на ПГ „Текстил и моден дизайн“, които ще направят демонстрации по грим и прически. Предвидена е и сцена за кулинарни демонстрации на възпитаници от Висшето училище по мениджмънт, които ще представят уникални рецепти в часовия интервал от 17 ч. до 18 ч. Икономическият университет ще участва със свой презентационен щанд в събитието, а Висшето военноморско училище ще презентира дейността си чрез видео проекти. В младежкото позитивно пространство ще бъдат разположени и къщички за улични любимци, които ще бъдат предоставени на всеки, който иска да постави декориран кашон на място, обитавано от животинче, за което се грижи извън дома си, посочват организаторите.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна ще си сътрудничи с УНИЦЕФ и Върховния Комисариат на ООН за бежанците

Представители на УНИЦЕФ и на Върховния Комисариат на ООН за бежанците се срещнаха днес с представители на Община Варна с цел развитие на сътрудничество, свързано с бежанската вълна от Украйна. По време на разговорите бяха обсъдени различни възможности за съвместна дейност – организиране на курсове по български език за деца […]