Организират виртуална Панорама на средното образование

MadeInVarna
Организират виртуална Панорама на средното образование

Актуалните профили и професии в средното образование за предстоящата учебна 2021/2022 година ще бъдат представени пред кандидат – гимназисти и техните родители в традиционната Панорама на средното образование. И през тази година, заради извънредна епидемична обстановка, събитието ще се проведе виртуално. Организатор е дирекция “Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Професионални и профилирани гимназии и средни училища от Варна ще представят с кратки презентации и видеа професиите и профилите, заложени в държавния план-прием за учебната 2021/2022 година. Целта е подпомагане на кариерното ориентиране на учениците от седми клас и подкрепа за техните родители чрез предоставяне на информация за възможностите за продължаване на образованието в гимназиална степен. Презентациите и видео материалите ще бъдат поставени на фейсбук страницата „Виртуална панорамата на професиите и профилите в средното образование – Варна 2021“  и на сайта на Центъра за кариерно ориентиране – Варна на 22.04.2021 г. Обобщен мултимедиен материал ще бъде предоставен и на ръководствата на основните и средните училища за разпространение сред учениците.

Повече информация&

– чакам да изпратят линка за видеата, ще го сложим целия

https://cko-varna.bg/?page_id=72

https://www.facebook.com/CKOVarna

Следваща Новина

Днес министър Емил Димитров ще проверява язовири във връзка с очакваните валежи

Във връзка с обявените от метеоролозите очаквани валежи, министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще провери язовирите Христо Смирненски, Йовковци, Копринка и ВЕЦ-овете, които отработват енергийно водите на Стара планина. Очаква се проверките да започнат в 12:00 ч. от яз. Христо Смирненски и ще продължат през яз. Йовковци, […]