Осъдиха кмет в Плевенско за документно престъпление

MadeInVarna
Осъдиха кмет в Плевенско за  документно престъпление

След одобрено от Районен съд – Плевен споразумение, сключено между  Районна прокуратура – Плевен и защитника на обвиняемия, кмет бе осъден по повдигнатото му обвинение за документно престъпление.
Той бе признат за виновен, за това, че на 29.07.2015 г., в качеството си на длъжностно лице – кмет на населено място в Плевенска област, при условията на продължавано престъпление, в кръга на службата си  съставил официални документи – нотариални заверки на подписи върху декларации и пълномощни на лица, в които удостоверил неверни обстоятелства и изявления, че подписите на декларатор и съответно упълномощител са положени от  лица (собственици на земеделски имоти). Съставил нотариално удостоверяване на съдържание на пълномощни, в които удостоверил неверни обстоятелства, даващи представителна власт на друго лице, което да се разпореди – продаде, дари или замени земеделски земи, собственост на лицето посочено в пълномощното. Престъпление по чл. 311, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.
За извършеното престъпление  бе осъден на една година лишаване от свобода, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК изтърпяванeто на наложеното наказание бе отложено с тригодишен изпитателен срок.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Шофьор блъсна кола на спирка "Явор" във Варна и избяга, полицията го издирва

В 13,25 ч. днес е съобщено, че на спирка “Явор” в посока кв. “Виница” неустановен към момента автомобил е блъснал лек автомобил “Хонда”, спрял за качване на пътници, информират от ОД на МВР – Варна.   При произшествието е пострадал 18-годишен младеж, който е транспортиран в болница, нанесени са материални […]