Осъдиха на втора инстанция бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров

MadeInVarna
Осъдиха на втора инстанция бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров

Апелативният специализиран наказателен съд /АСНС/ наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Той е осъден  по внесен обвинителен акт на Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на “Мини Бобов дол” ЕАД е нарушил задълженията си и умишлено не е упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Евтимов. С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. АСНС прие, че настъпилите вреди за държавата са в размер на 2 659 040,60 лева.
Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.
АСНС постанови двегодишна условна присъда с 4-годишен изпитателен срок за умишлена безстопанственост на бившия изпълнителен директор на “Мини Бобов дол” ЕАД Пламен Евтимов, тъй като от действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери – 2 659 040,60 лева.
Анна Янева е призната за невиновна и оправдана по обвинението за извършена умишлена безстопанственост.
Румен Овчаров и Пламен Евтимов бяха признати за виновни от Специализираният наказателен съд през август 2020 година за умишлена безстопанственост.

Следваща Новина

Събират мнения и препоръки за проекта за леко метро във Варна

Мнения и препоръки относно вариантите за изграждане на градска железница (леко метро) във Варна могат да бъдат изпратени до 05.07.2021 г. включително на имейл адрес gamzakova@abv.bg, съобщиха от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройство към Община Варна. Пълната разработка е достъпна в сайта на Община Варна – https://varna.bg/bg/1460. Вчера представителите на медиите […]