Осем години затвор за измама на възрастна жена по обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново

MadeInVarna
Осем години затвор за измама на възрастна жена по обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново

По внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура-Велико Търново 55-годишен рецидивист бе осъден на осем години лишаване от свобода при строг режим за извършена поредна измама на възрастна жена.  Престъплението е  по чл. 211, пр. 3 вр. чл. 209, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.
В.Х. е признат за виновен за това, че на 21.09.2020 г. в гр. Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у 87-годишна жена заблуждение, че е служител на „пенсионното“ и че може да й съдейства за увеличаване на пенсията. Обвиняемият поискал пострадалата предварително да му даде парична сума и с това ѝ причинил имотна вреда в размер на 1000 лева, като измамата представлява опасен рецидив.
Делото е приключило след сключено в съдебната фаза споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Следваща Новина

При специализирана операция под надзора на Окръжна прокуратура-Разград е разбита оранжерия за марихуана

Под надзора на Окръжна прокуратура-Разград тази сутрин служители на ГДБОП проведоха специализирана операция по линия на престъпления, свързани с отглеждането и разпространението на наркотични вещества. Разбита е оранжерия с марихуана, намираща се в частен дом в околностите на града. Задържани са семейство (мъж и жена), живущи на адреса. В избеното […]