Осигуряват безплатни допълнителни дейности в детските градини за 8000 малчугани

MadeInVarna
Осигуряват безплатни допълнителни дейности в детските градини за 8000 малчугани

Безплатни допълнителните дейности в общинските детски градини започват от днес 09.10.2023 г., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна. Средствата са осигурени от бюджета на Община Варна, по Програма за приобщаващо образование на деца, ученици и студенти и в неравностойно социално положение.

В допълнителните дейности ще бъдат обхванати всички желаещи, близо 8000 деца, от ІІ до ІV възрастова група във всичките 51 градини.  Допълнителните занятия са в областта на чуждите езици, музикалното и танцово изкуство, рисуване и приложни изкуства, спорт и други активности.

Целта на допълнителните занятия е да се развиват моториката и въображението, да стимулират креативност, свобода и отношение към изкуството; да формират естетически усет; да отключват артистичните заложби на детската личност и спомагат процесите на общуване, посочват от ресорната дирекция.

Децата от първа група не са включени в програмата поради важния за тях период на адаптация към новата среда, привикване към нов режим и правила в детската градина.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Биографичната драма „Капитанът“ открива Синелибри Варна на 13 октомври

Деветото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри се открива на 13 октомври във Варна. Събитието се реализира с подкрепата на Фонд „Култура” на Община Варна. През тази година, изданието е под мотото „Метаморфози“, с което символично се отбелязва 140-ата годишнина от рождението на Франц Кафка – една от най-значимите и […]