Осигуряват компютри за 45 училища във Варна

MadeInVarna
Осигуряват компютри за 45 училища във Варна

45 общински училища във Варна работят по процедури за закупуване на компютри за 518 ученици и 130 учители. Това стана възможно след решение на правителството, с което целево бяха преведени необходимите средства за осигуряване на необходимата техника за училища в цялата страна. За Варна средствата са 562 000 лв.

 

Междувременно ОУ “Васил Априлов” и ПГГСД “Николай Хайтов” получиха дарение от 7 таблета в помощ на работата в електронна среда. Устройствата са подарък от Стойчо Стоев, ръководител на “София Франс Ауто Варна” АД и Борислав Трифонов. Таблетите ще обезпечат достъпа на учениците до електронните ресурси и ще им позволят пълноценно участие в учебния процес, съобщиха от дирекция “Образование и младежки дейности” в Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започна ремонт на района около автоподлеза на ул. "Царевец"

“Преди дни започна ремонт на района около автоподлеза на ул. “Царевец”. Извършва се фрезоване, поставяне на нови бордюри и капаци на шахти, ремонтират се дъждоотводнителни отоци. Предстои да бъде извършено преасфалтиране на трасето”, написа кметът Иван Портних във фейсбук.