Освободиха търговските обекти от плащане на такса “тротоарно право” за три месеца

MadeInVarna
Освободиха търговските обекти от плащане на такса “тротоарно право” за три месеца

Собствениците на търговски обекти и заведения във Варна ще бъдат освободени от плащане на такса “тротоарно право” в периода от 1 януари до 31 март 2022 г. На всички, които са заплатили таксата за периода януари-март, сумата ще им бъде приспадната от следващите плащания, реши Общинският съвет във Варна.

 

Мярката цели да помогне на бранша да се възстанови от кризата, тъй като през последните две години ресторантьорите бяха сред най-потърпевшите от COVID-пандемията, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет. Община Варна за пореден път освобождава търговските обекти и заведенията от такса „тротоарно право“, като през 2021 г. на ресторантьорите бяха опростени общо 543 000 лв.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Приеха Плана за интегрирано развитие на община Варна

Планът за интегрирано развитие на община Варна, бе приет на сесия на Общинския съвет днес. Най-същественият средносрочен стратегически документ, определящ приоритетите и посоката на развитие на региона за седем години напред, включва общо 292 проекта с 465 обекта, на обща стойност 2,856 млрд. лв. В приоритетния списък фигурират 37 обекта с […]