От 6 януари цената на хартиения билет става 2 лв., с карта се пътува за 1 лв.

MadeInVarna
От 6 януари цената на хартиения билет става 2 лв., с карта се пътува за 1 лв.

От 06.01.2023 година цената на хартиения билет за пътуване с общинския градски транспорт във Варна се променя на 2,00 лв. за 60 минути времепътуване и 2,50 лв. за 90 минути времепътуване, пътуването с карта остава непроменено – 1 лв. Всички останали цени остават същите, информират от ОП ТАСРУД. Промяната в цената на хартиения билет е одобрена с решение на Общински съвет- Варна. 

Гражданите и гостите на града могат да използват следните превозни документи:

Без промяна остава цената на целодневен билет – 4,00 лв. Той може да се купува от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус.

Без промяна са цените на електронните билети, купени от мобилно приложение на Община Варна TicketVarna, като съответно цените са 60 минути – за 1,00 лв. и 90 минути- за 1,50 лв.

Без промяна е цената на електронната предплатена карта за пътуване. Тя може да се купи от машини за продажба на билети на спирки и се презарежда в машини на спирка и в превозно средство. Цената е 10,00 лв., при което се получават 11 часа времепътуване. При използването на тази карта е необходимо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лв., 1,50 лв. и 4,00 лв. в зависимост от времепътуването, което е избрано.

Без промяна е цената на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете на ОП ТАСРУД.

Въвежда се цена от 2,00 лв. на пластика за всички видове електронни карти. Тя се плаща еднократно при първоначално купуване. Картите могат да се презареждат многократно. При последващи презареждания  на картата /пластика/ тази сума не се дължи.

От ОП ТАСРУД препоръчват на гражданите и гостите на града, ползващи обществен транспорт да си купуват абонаментни и предплатени карти, както и да ползват мобилното приложение. Купуването на хартиен билет от машините за продажба на билети се препоръчва да се ползва само при липса на какъвто и да е друг превозен документ и при инцидентни пътувания.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

В Община Варна служител с жестов език помага на граждани с увреден слух

Служител в Информационния център на Община Варна, който владее жестов език, подпомага гражданите с увреден слух, които имат нужда от помощ при ползване на различни административни услуги, съобщи секретарят Нора Момчева. Предстои да се разработи виртуална връзка между Община Варна и районите администрации и кметствата, които да ползват експертната подготовка […]