Отчита се ръст на молбите за еднократни социални помощи

MadeInVarna
Отчита се ръст на молбите за еднократни социални помощи

237 души ще получат еднократна социална помощ от Община Варна, реши на днешното си заседание ресорната комисия към местния парламент. Подпомагането варира между 150 и 500 лв. и се дава за покриване на инцидентно възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности.
Сумите са съобразени с числеността на семействата и с доходите, с които те разполагат, обясни пред съветниците директорът на социалната дирекция в Община Варна Таня Василева. „С помощта осигуряваме подкрепа както за починал близък, така и на хора, които са в затруднено финансово положение вследствие на преболедуване от COVID-19“, каза Василева. По думите й се наблюдава тенденция в увеличаване на броя на лицата, които заявяват желание и имат нужда от подпомагане в условията на пандемия.
До края на април в Община Варна са постъпили общо 258 молби. Един човек е починал, а на други 20 е отказана финансова помощ, тъй като не отговарят на изискванията. Доходът на повечето от тях надвишава линията на бедност за календарната година. Други пък не са приложили документи, доказващи социалния им статус.
Общата стойност на отпуснатите днес помощи е в размер на 58 250 лв. По това перо до края на годината остават близо 138 000 лв., допълни Таня Василева.

Следваща Новина

Мая Манолова: Знаел ли е Борисов за подслушването?

Под егидата на президента, докато се сформира 46-то Народно събрание, да се направи комисия за изясняване на казуса с подслушването, поиска Манолова Това попита Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук относно изнесената информация, че 32 политици от „Изправи се! Мутри вън!“, „Има такъв народ“ и Демократична България са […]