Откриха 25 контейнера със съмнителни отпадъци на пристанище Варна-Запад

MadeInVarna
Откриха 25 контейнера със съмнителни отпадъци на пристанище Варна-Запад

На 16-и януари е постъпил сигнал в районна прокуратура за незаконно управление на отпадъци, намерени на пристанище Варна-Запад. Става въпрос за 25 контейнера боклук. Товарът е пристигнал на 9-и октомври 2019 г. и е бил в режим временно складиране за 90 дни.

Изпращач на контейнерите е италианската фирма “Дентиче Панталоне” със седалище Авелино, Италия. Получател на товара е българската фирма Блацион ООД. В момента се проверява дали фирмата има лиценз за преработка на отпадъци. Управител на дружеството е Блаже Игнатовски, а съдружници са двамата италиански граждани.

При проведения оглед на част от контейнерите е установено, че отпадъците се различават от декларираните в митническите документи пластмаса и каучук, а е имало текстилни, стъклени и дървени отпадъци, които не са били в изисквания от закона вид.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 353г (1) от Наказателния кодекс.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ето къде ще поставят дарителски кутии за жителите на взривения вход

Организаторите на кампанията по набиране на средства за жителите на пострадалия блок във Владиславово обявиха местата, където ще има поставени дарителски кутии. Ето го и списъкът, който предстои да се допълва: №1 – Сладкарница Поли в кв. „Вл.Варненчик” срещу СУ “Яворов” №2 – Салон за красота на Яна Кръстева на […]