Откриха два обекта за естетизация на градската среда

MadeInVarna
Откриха два обекта за естетизация на градската среда

Последните два обекта от проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна” бяха символично открити днес. Първият от тях е за благоустрояване в Морската градина, където са ремонтирани зони като розариум, алпинеум, извършено е озеленяване и изграждане на поливна система.

 

Вторият проект обхваща  ул. „Михаил Колони“ и пл. „Екзарх Йосиф“, където бе извършено преасфалтиране, ремонт и подмяна на уличното осветление.  Община Варна осигури средства за допълнително проучване и социализация на откритата археология на пл. „Екзарх Йосиф“, където бе установена част от късноримска крепостна стена на древния Одесос. С оглед опазване на културно-историческото наследство  бе възложено да бъде изработен проект за експониране на стената. Той предвижда поставяне на археологията под триплексово бронирано стъкло, обяви Тихомир Тимов, ръководител на проекта. Ако няма непредвидени обстоятелства, обектът трябва да бъде готов до края на месец март, допълни той.

 

Модернизацията на градската среда стана със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 и съфинансиране от Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Борисов: Ако бъдем дисциплинирани, ако спазваме всички мерки ще се справим с коронавируса

Ако бъдем дисциплинирани, ако спазваме всички мерки и не се поддаваме на паниката – ще се справим с предизвикателството на коронавируса. Българите имат основание да се гордеят със своята индустрия, която по впечатляващ начин успя да реорганизира работата си и да започне да произвежда необходимите защитни облекла. Има голяма необходимост […]