Откриха Европейското първенство по спортна акробатика за младежи и девойки

MadeInVarna
Откриха Европейското първенство по спортна акробатика за младежи и девойки

Европейското първенство по спортна акробатика за младежи и девойки бе открито днес в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието, което ще се проведе в дните от 12-ти до 15-ти октомври, се организира с финансовата подкрепа на Община Варна. Това е 12-то издание на шампионата за възрастовите групи от 11 до 16 г. и от 12 до 18 г. По традиция състезанията предшестват на 31-ото издание на Европейско първенство по спортна акробатика, което ще е в периода от 18 до 22 октомври.

Акробати от 24 държави участват в надпреварата. 208 са състезателите във възрастова група 12-18 г. и 173 във възрастова група 11 – 16 г. На официалното откриване днес присъства Недко Костадинов – председател на Българската федерацията по спортна акробатика и Карин Шарлие – президент на  техническата комисия на Европейската федерация. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриват пътуваща изложба "Спасете Почвата"

Пътуващата изложба “Спасете Почвата” ще бъде открита в Морската градина на 17-и октомври. Организатор е движение „Спасете почвата“ с подкрепата на Община Варна, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие”. Изложбата включва 15 пана със снимки от събитията и цитати от български експерти, посветени на повишаването на осведомеността за деградацията на […]