Откриха новата сграда на “Карин дом”

MadeInVarna
Откриха новата сграда на “Карин дом”

Новият терапевтичен комплекс на “Карин дом”, който се намира на бул. “Цар Освободител” 86 А, бе официално открит днес от кмета на Варна Иван Портних, Борислава Черкезова – изпълнителен директор на Карин дом, Мая Донева –  бивш директор на дома, както и представители на най-големите спонсори на обекта -„Велукс“ и „Планекс“ . Събитието бе посветено на основателя на Карин дом – Иван Станчов, чиято дъщеря Теодора бе специален гост на събитието.

 

“Вълнуващо е да се види резултата от един проект, който започнахме заедно преди година и половина. Поздравявам екипа на “Карин дом”, който всеотдайно и упорито постигна целта си – създаване на модерно пространство, което дава нови възможности за работа с децата със специални образователни потребности. Благодаря сърдечно на всички – на Мая Донева, на Борислава Черкезова, на архитектите, проектантите, изпълнителите, на всички дарители – за вярата, куража и за големите сърца! Сигурен съм, че г-н Иван Станчов щеше да бъде щастлив. Община Варна винаги ще бъде партньор на “Карин дом” в мисията да осигурява комплексни услуги за най-уязвимите малки наши съграждани и техните родители”, заяви кметът Иван Портних. Той получи специален сертификат за признателност от “Карин дом” – за щедрата подкрепа и дългосрочен ангажимент на Община Варна към социалния център. 

 

Новата сграда е с обща площ от 2 890 кв. м и построена върху парцел, дарен от Община Варна. Тя се състои от едно подземно ниво, три надземни етажа и покривна тераса. В комплекса са разположени зали за физиотерапия и хидротерапия, център за ранна интервенция, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, за индивидуална и групова терапия, модерна сензорна зала, медицински център, обучителни зали и административна част, вътрешен двор с две детски площадки.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна се включва в Европейския ден без автомобили

Базар, занимания с деца, уроци по скейтборд, работилници, лекции и дискусии, обсъждане на книги, музика на живо, а в по-късните часове на деня и кино, са част от събитията, организирани по повод Европейския ден без автомобили – 22-ри септември. Те ще се случат в градинката на Икономическия техникум, както и […]