Откриха пластичен знак “Атлантическа солидарност”

MadeInVarna
Откриха пластичен знак “Атлантическа солидарност”

Пластичен знак  “Атлантическа солидарност” бе открит на едноименния площад до Градската художествена галерия “Борис Георгиев”. Той бе открит от кмета на Варна Иван Портних, началника на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и автора на творбата – художникът Веселин Костадинов. Гости на събитието бяха командирите на Втората постоянна военноморска група на НАТО и Втората постоянна противоминна група на НАТО от силите за отговор на алианса, както и представители на на българските ВМС. Чуждестранните военни  са част от 25-то Националното учение с международно участие “БРИЗ 2021”, което се провежда край Варна.

Пластичният знак е изработен от алуминиев лист, а място е избрано символично, защото поетапно го превръщаме в своеобразен музей на открито със скулптури на български и чуждестранни творци, обясни Антония Йовчева, директор на дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Произведения на Любомир Пипков ще звучат на ММФ „Варненско лято“

Варненецът Веско Стамболов, който живее в Барселона и концертира по престижните сцени на Европа, продължава да популяризира творчеството на големите български композитори. Сега той се завръща в родния град с най-новия си проект по покана на ММФ “Варненско лято”. На 14 юли от 19 ч. в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” той ще  […]