Отличиха лауреатите в XXVII Национален детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов”

MadeInVarna
Отличиха лауреатите в XXVII Национален детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов”

Над 250 участници от цялата страна се състезаваха  в различните раздели и категории в XXVII издание на Националния детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов”, който се проведе в Младежкия дом във Варна.

 

Форумът е за изпълнители на народна музика: певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли. Провежда се под патронажа на Кмета на Варна. Организатор на конкурса е Общинският детски комплекс, със съдействието на Община Варна и Регионалното управление на образованието. Седемчленното жури, с председател Димитър Христов – диригент на народен оркестър при БНР, определи лауреатите. Носител на Специалната награда на Кмета на Варна станаха представителите на група „Каба гайда“ при НУИ „Добри Христов“ – Варна. Отново те получиха и Наградата на Общински детски комплекс.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

67 украински граждани са прегледани в общинските ДКЦ-та за седмица

67 украински граждани са прегледани в общинските диагностично-консултативни центрове във Варна за една седмица – в периода от 28-ми март до 3-ти април, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.   През ДКЦ 1 „Св. Клементина“ са преминали 11 души – девет възрастни и две деца. Извършени са им прегледи […]