Парламентът избра единодушно Мая Манолова за председател на Комисията по ревизията

MadeInVarna
Парламентът избра единодушно Мая Манолова за председател на Комисията по ревизията

С пълно единодушие от 153 гласа за председател на комисията по ревизията в 46-то Народно събрание бе избрана отново Мая Манолова. Заместник-председател ще бъде Борислав Сандов от Демократична България.
В речта си от трибуната Манолова посочи, че комисията е стрес тест за политическата воля на партиите да застанат зад комисията или на страната на статуквото. Тя добави, че по време на работата на Комисията по ревизията в 45-тия парламент е събрала широка обществена подкрепа.
В обхвата на комисията влизат над 50 сектора, министерства, дружества, програми за финансиране, регулатори и други, в това число отпуснатите бонуси в държавната администрация.
Временната комисия трябва да провери целесъобразността и законосъобразността, като например:
ПГ на ГЕРБ напусна залата преди гласуването, като посочи, че партия ГЕРБ няма да участва, но след това излъчи трима свои членове за състава й.

Следваща Новина

Почина бившият футболист на "Спартак" Варна Алекси Гончаров - Альоша

Почина бившият футболист на “Спартак” Варна Алекси Гончаров – Альоша на 74 години. Играе като халф в „Спартак“ и „ЖСК-Спартак“, в периода 1965-75 г. и има с 97 мача и 3 гола за клуба в „А“ група. Преди това е в „Локомотив“ Варна. Альоша Гончаров е известен като техничен футболист, […]