Първата в страната Microsoft Академия е създадена в Технически университет – Варна

MadeInVarna
Първата в страната Microsoft Академия е създадена в Технически университет – Варна

През 2001 г. в Технически Университет – Варна бе създадена първата в страната Microsoft Академия, която тази година навършва 20 години.
С изграждането на Академията, се утвърди дългогодишното и успешно сътрудничество на университета с един от водещите световни лидери в областта на информационните технологии – Microsoft.
Програмата Microsoft IT Academy предостави възможност за провеждане на качествено IT обучение по най-актуалните технологии на Microsoft. Студентите имат възможност за свободно изтегляне и използване на предоставен от Microsoft лицензионен софтуер за целите на следването си в специалности „Компютърни системи и технологии“ и „Софтуерни и Интернет технологии“. Също така, компанията предостави безплатни лицензи и за учебните лаборатории на ТУ – Варна и за кабинетите на преподавателите.
В отговор на съдействието от страна на Microsoft, катедра “Компютърни науки и технологии” разработи и магистърски план за обучение по специалност “Microsoft информационни технологии”, която към днешна дата се радва на засилен интерес от страна на завършили студенти в областта на информационните технологии.
Обучението разширява възможностите на студентите за успешна професионална реализация и развиване на техните IT познания и умения.

Следваща Новина

Обявиха номинациите на кандидатите в листата на ПП „Републиканци за България“ за Варна

По време на среща във Варна председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов оповести номинациите на кандидатите от листата за варненския многомандатен избирателен район, за предстоящите парламентарни избори. За водач на листата е избран Веселин Василев, член на Изпълнителния съвет на партията, бизнесмен, два мандата кмет на Вълчи дол, […]