Първите 600 предпазни шлема са готови. Ето какви мерки се вземат още

MadeInVarna
Първите 600 предпазни шлема са готови. Ето какви мерки се вземат още
Извънредното положение заради коронавируса е много сериозно изпитание за всички, коментира кметът Иван Портних. Затова на първо място остава задачата за опазване на живота и здравето на хората. Успоредно с това предприемаме първи пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората във Варна: Удължаване на срока на плащането на данъка върху недвижимите имоти и такса смет с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г. Удължаване на срока за плащане на данък върху превозните средства с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г. Ще предложа на Общинския съвет таксите за тротоарно право на засегнатите да не бъдат начислявани за периода на извънредното положение. Знаете, че отменихме синята зона и тя вече се ползва без такса. В момента прецизираме внимателно разходите за здравеопазване и социални дейности, набелязваме мерки за увеличаване на бюджетите в тези функции, търсим възможности за редуциране на други общински такси, патентни данъци, наеми. Ситуацията е тежка, трябва да сме разумни.
Продължаваме с дезинфекциите.
– Пристигна доставка на 20 тона спирт, който ще бъде разпределен в подходящи разфасовки и раздаден на домоуправителите.
– Първите 600 предпазни шлема са готови, предстои да ги раздадем на полицаите по КПП-та, на болници и поликлиники.
Раздадохме още ушити във Варна защитни облекла на медицинскитеекипи на гарите, на медиаторите, на социални работници
Продължават проверките на хората под карантина. Днес служители на ОД на МВР – Варна са извършили 573 проверки. Образувани са четири досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, заради неспазване на карантина. Моля Ви за повече дисциплина и отговорност!
Бъдете здрави!

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

202 са случаите на коронавирус у нас

Една положителна проба за коронавирус има от тази нощ в София. Така вече случаите на заразени у нас са 202. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг на Оперативния щаб. „ОББ са дарили 200 000 лева, „Райфайзен” са дарили по 50 000 лева на три болници. Продължават даренията към Министерството на здравеопазването […]