Павел Попов, зам.-кмет по образование: От 31 януари до 2 февруари учениците преминават към онлайн обучение

MadeInVarna
Павел Попов, зам.-кмет по образование: От 31 януари до 2 февруари учениците преминават към онлайн обучение

Директорите на детски градини и ясли трябва да провеждат стриктен ежедневен филтър и да не допускат заболели деца, се казва в заповедта на РЗИ – Варна

 

Междусрочната ваканция за учениците е от 3-ти до 5-ти февруари включително

 

Заместник-кметът на Община Варна Павел Попов съобщи, че от утре, 31 януари, сряда, до 2 февруари, петък, включително, учениците в Област Варна, в т.ч. и Община Варна, преминават към онлайн обучение.

 

Това става на основание заповед на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)  във Варна за преустановяване на присъствения учебен процес до 2 февруари включително и на провеждането на извънкласни занимания до 5 февруари включително, получена в Общината днес. В следващия период – 3-5 февруари включително – децата са в междусрочна ваканция, припомня заместник-кметът.

 

Съгласно заповедта на РЗИ-Варна, се удължават временните противоепидемични мерки в Община Варна до 5 февруари включително. Разпоредено е на общинските звена стриктно изпълнение на предписанията на РЗИ.

 

Директорите на детски градини и ясли са уведомени, че трябва да провеждат стриктен ежедневен филтър в детските заведения и да не допускат заболели деца, смесване на групи и провеждане на общи мероприятия. Необходимо е да се извършва често проветряване и засилена текуща дезинфекция на повърхностите, миниум два пъти на ден. Родителите няма да се допускат до вътрешните помещения в детските заведения.

 

Общинските лечебни заведения също са уведомени да приведат в изпълнение изготвените планове за грипни епидемии. Продължават да са забранени свижданията в болници и специализирани институции за предоставяне на социални услуги. Препоръчително е носенето на защитна маска за лице от всички, които се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и други, се посочва в допълнителните препоръки на РЗИ.

 

Временните противоепидемични мерки ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на Община Варна, допълват от Здравната инспекция.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Служители на Община Варна освежиха детска площадка по граждански сигнал

След получен сигнал за замърсени междублокови пространства, са предприети незабавни действия, гражданите изпратиха снимки на текущото състояние след почистването След получен в Община Варна граждански сигнал за замърсена градинка в междублоково пространство, Дирекция „Екология и опазване на околната среда“ предприе незабавни действия. В писмото граждани алармират за силно замърсено междужилищно […]