Плувец от Сандански спечели маратона Галата – Варна

MadeInVarna
Плувец от Сандански спечели маратона Галата – Варна

В маратона “Галата-Варна” се включиха над 220 плувци. Организатори на форума са ВМС на Република България, Община Варна и плувният шампион на страната ПСК „Черно море“. Председател на Организационния комитет на юбилейното издание бе кметът на Варна Иван Портних.

Сред официалните гости бе министърът на спорта Красен Кралев.

Победител при мъжете стана 18-годишният Йордан Янчев от Сандански, който измина разстоянието между нос Галата и плаж Офицерски-Изток за 53:37 мин. След него останаха Радостин Кръстев и Георги Колев. При жените трасето от 4500 метра най-бързо преодоля Василики Кадоглу от Варна с време 61:13 мин. Тройката допълниха Ева Христова и Петя Бонева. За първи път в историята на маратона участниците финишираха на плажната ивица на плаж Офицерски-Изток.

Награди от състезанието получиха най-добре представилите се момичета и момчета до 18 г. Отличени бяха и най-предно класиралите се варненски участници в маратона. Организаторите бяха осигурили награден фонд от 12 000 лв за призьорите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненци опънаха палатков лагер пред Община Варна

В 25-ия ден от протестите срещу правителството варненци опънаха палатков лагер пред Община Варна. Тази стъпка се предприема в знак на символична подкрепа с протестиращите в столицата.