По-малко пациенти са прегледани в ковид кабинетите във Варна по празниците

MadeInVarna
По-малко пациенти са прегледани в ковид кабинетите във Варна по празниците

77 пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-ата през изминалата седмица, съобщават от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна. Броят им е двойно по-малък от предходни седмици, когато в тях се преглеждат между 165 и 270 души.

 

За периода 29.12 – 31.12.2020 г. през ковид – зоната на ДКЦ II „Свети Иван Рислки” в Аспарухово са преминали 3 пациенти за преглед, направени са 3 теста, от които 1 положителен. За същият период в ДКЦ III са прегледани общо 46 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които 26 са с отрицателни и 20 с положителен резултат. От ковид – кабинета е насочено 1 лице за рентгенография на бял дроб.

 

В ДКЦ V „Света Екатерина“ за същия период са преминали 17 пациенти за преглед, направени са 15 антигенни теста, от които 4 положителни, 3 бързи теста за антитела. Направени са още 9 рентгенови снимки и 1 кръвно изследване.

 

В ковид – зоната на ДКЦ „Чайка“ са прегледани 11 души. Направени са им тестове и всички са отрицателни. Консултирани по телефона са приблизително 45 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.

 

Кабинетът в ДКЦ I „Света Клементина“ не е работил през почивните дни (02.01-03.01.2021 г.), предстои да възстанови дейността си през тази седмица.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пешеходец бе блъснат на централен булевард във Варна

Вчера около 15:35 часа, на бул. “Съборни”, е възникнало ПТП. Водачът на лек автомобил “Митсубиши” на 63 г., по време на движение, блъска пешеходец, който пресича пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът (48 г.) получава контузии, прегледан е и освободен за домашно лечение, няма опасност за живота му.