Подаряват 15 хиляди дръвчета на варненци

MadeInVarna
Подаряват 15 хиляди дръвчета на варненци
Гората.бг, ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ. Събитието ще се проведе в неделя от 9:30 ч. до 13:30 ч.
“Ще подаряваме плодни – ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран Трапезундски), както и ясени, борове, златен дъжд, акация, шестил, липа, явори и др.

От 9:30 ч. ще Ви чакаме на паркинга на магазин “Метро”, Варна, ул. „Атанас Москов“ 2.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), лешниците са директно плододаващи сортове, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.
Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа, споделят организаторите.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Тайбе Юсеин спечели европейско злато в Будапеща

Тайбе Юсеин спечели първо злато за България на Европейското първенство по борба в Будапеща, след като надви със 7:0 германката Луиза Ниймеш на финала в категория до 62 кг., съобщава Gong.bg. Така Юсеин вече има три европейски и една световна титла, придружени от още 11 медала на големи турнири, включително […]