Поднови се обучението на деца по Програма „Детско полицейско управление“

MadeInVarna
Поднови се обучението на деца по Програма „Детско полицейско управление“

Обучението по програмата на МВР „Детско полицейско управление“ през учебната 2020/2021 г. се осъществява в 2 училища на територията на ОД МВР – Варна – ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна и ОУ „Иван Вазов“ – гр. Дългопол, които за втори пореден цикъл са партньори на ОД МВР – Варна по Програма ДПУ.
Старта на обучението беше в края на м. октомври 2020 г., но поради усложнената епидемична обстановка, след проведени по 2 занятия, срещите с децата – доброволци бяха прекратени.
На 28 октомври 2020 г. в двора на ОУ „Иван Вазов“ – Дългопол доброволците от ДПУ, преминали успешно двегодишното обучение в периода 2018/2020 г., получиха своите грамоти и „предадоха щафетата“ на третокласниците с ръководител Росица Йорданова.
В началото на ноември 2020 г. старт на обучението беше даден и в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, където децата с ръководител Жана Иванова ще изучават модулите от  Програма ДПУ през тази и следващата учебни години.
В началото на новата година, в ОУ „Иван Вазов“ – гр. Дългопол, под ръководството на младши полицейски инспектори Г. Георгиев и Пламен Стоянов занятията се подновиха с обучение от модула „Детска полицейска лична защита“ и по-конкретно „Техники за събаряне“. Децата се запознаха с отделните елементи за лична защита, като занятието премина при огромен интерес и сред много емоции.

Следваща Новина

Черно море играе с Добруджа на Албена

Втората контрола на Черно море от зимната подготовка ще е срещу Добруджа. Проверката с втородивизионния тим ще е тази събота, 23 януари, от 13 часа на Албена. Преди седмица варненци проведоха спаринг с тима на Созопол, който спечелиха с 4:1. Днес “моряците” тренираха двуразово. Първото занимание за деня бе на […]