Поредно дарение за деца с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

MadeInVarna
Поредно дарение за деца с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна
Поредно дарение за децата с диабет получи днес УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. 5 комплекта, съдържащи по 2 трансмитера и 20 сензорни устройства за отчитане на кръвната захар, лаптоп за отдалечено проследяване на състоянието на малките пациент и финансови средства бяха връчени на проф. д-р Виолета Йотова – Началник на направление „Педиатрия“ и ръководител на екипа от специалисти, които обгрижват над 700 деца с диабет в университетската болница „Св. Марина“ във Варна. Дарението връчиха Денислава Ангелова – председател на Асоциация “Докосни дъгата” и инициатор на кампанията и представител на жилищен комплекс „Лабиринт“, които осигуриха средствата за дарението.
С помощта на сензорите се извършва мониторинг на състоянието на малките пациенти с диабет, като постоянно се проследява кривата на кръвната глюкоза без да е необходимо децата непрекъснато да се бодат. При прекалено ниски или прекалено високи стойности на глюкозата родителите получават аларма на мобилните си телефони, обясни проф. Йотова. Подобни устройства се даряват за пръв път в България.

 

Следваща Новина

Министър Петков подписа Декларация за създаване на по-благоприятни условия за стартиращите фирми

Министърът на икономиката Кирил Петков подписа Декларацията относно въвеждането на „Стандарт на ЕС за върхови постижения на нациите на стартиращите предприятия“ и по този начин България се присъедини към другите 24 европейски държави, които са се ангажирали с прилагане на политиките в документа. Това стана на официална церемония в Министерството […]