Посланикът на Ирландия бе на посещение в Община Варна

MadeInVarna
Посланикът на Ирландия бе на посещение в Община Варна

Посланикът на Република Ирландия в България Н. Пр. Мартина Фийни се срещна днес с Пламена Маринова, зам.-кмет на Община Варна. Това е първо посещение на дипломата в морския град. По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в различни сфери от обществения живот. Пламена Маринова запозна своя гост с основните приоритети на Община Варна за развитието на града – инфраструктура, образование, туризъм, култура, създаването на условия за привличане на фирми от IT сектора.

 

Н. Пр. Мартина Фийни посочи, че Варна има добра градска среда и много квалифицирани млади специалисти, което е причина няколко ирландски компании в сферите на високите технологии да отворят офиси в морската столица. Тя прояви интерес към работата на Медицинския университет, където според нея се обучават над 100 студенти от Ирландия. По време на разговорите бяха обсъдени и възможности ирландски изпълнители да се включат в Международния музикален фестивал „Варненско лято“. 

 

По-късно посланик Мартина Фийни откри пътуваща изложба, посветена на живота и творчеството на ирландския писател Джеймс Джойс във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Приключва ремонтът на ул. „Дубровник“

Приключва ремонтът на улица „Дубровник“ в район “Приморски”, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. При изпълнението на проекта бяха извършени дейности по обновяване на пътното платно и цялостно преасфалтиране на улицата, изграждане на нови тротоари и подмяна на уличното осветление. Ремонтните дейности протекоха на два етапа – […]