Предлагат поскъпване на автобусния билет във Варна

MadeInVarna
Предлагат поскъпване на автобусния билет във Варна

Ново поскъпване на градския транспорт се очаква във Варна. От ТАСРУД искат нови цени на еднократните хартиени билети за 60 и 90 минути, закупувани от машините в автобусите и на спирките, съобщава Дарик.

Нови цени на еднократните хартиени билети за 60 и 90 минути, закупувани от машините в автобусите и на спирките във Варна, предлагат от общинското предприятие ТАСРУД.

Предложението е едночасовият билет на хартиен носител да стане 1,60 лева, при сегашна цена 1,00 лев. Хартиеният билет за 90 минути возене пък може да поскъпне от 1,50 на 2,40 лева.

„Бързо променящата се икономическа ситуация, повишаването цената на горивата и енергоресурсите в световен мащаб и на местно ниво, специфичните нетрадиционни мерки за преодоляване на ковид пандемията, намаленият пътникопоток, както и други фактори оказват отражение върху разходите при изпълнението на услугите по обществен превоз на пътници, извършван от „Градски транспорт”. Това изтъкват като довод от ТАСРУД, които издават, зареждат и продават превозните документи за пътуване с обществения градски транспорт в Община Варна.

Предложението ще бъде разгледано от комисията по транспорт към Общинския съвет. Заседанието е насрочено за 15 април (петък) от 12.00 часа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Удължават работното време на Синята зона във Варна

Синята зона във Варна да бъде с удължено работно време и да работи и през почивните дни. Това предвиждат промени в Наредбата за организация на движението на територията на община Варна, които бяха одобрени от членовете на ПК „Благоустройство и комунални дейности“ към местния парламент. Ако поправките бъдат приети от […]