Предлагат възстановяване на летния бобслей и влакчето към него

MadeInVarna
Предлагат възстановяване на летния бобслей и влакчето към него

Летният бобслей и влакчето към него да бъдат възстановени, като това бъде заложено в Плана за интегрирано развитие на Община Варна за периода 2021-2027 г. Това предлагат от групата на „Възраждане” в Общинския съвет, съобщава Дарик.

Атракционът в Морската градина е създаден през 80-те години на миналия век, като се превръща в емблема за поколения деца от Варна и гостите на града. През 90-те години поддръжката на съоръжението спира и така то започва да тъне в разруха.

Началото на пистата е било във високата част на Морската градина, близо до стълбите край водопада. Там е имало и панорамна тераса. Краят е бил до Офицерския плаж. След спускане, изкачването нагоре е ставало с монорелсово влакче.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Бойко Борисов игра за "Витоша" при победа над "Спартак" Вн

Бившият премиер Бойко Борисов излезе отново на футболния терен с тениска номер 13 на “Бистришките тигри”. Той изведе с капитанската лента ветераните на “Витоша” (Бистрица) в полуфинал за шампионската  титла срещу “Спартак” (Варна). Велико Търново бе избран от БФС за домакин на интригуващия полуфинал. Главен съдия бе Георги Гинчев от […]