Представят класическа музика във „Варненско лято за деца”

MadeInVarna
Представят класическа музика във „Варненско лято за деца”

Детската програма на най-дълголетния български фестивал „Варненско лято“ започва на 31-ви януари от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Млади артисти от НУИ „Добри Христов“ ще поднесат на публиката колекция от шедьоври на великите композитори, свързани с австрийската столица – от Хайдн, Моцарт и Бетовен до Йохан Щраус. Маестро Страцимир Павлов и Румяна Пeтрова– популярна сред малчуганите като Госпожа Виола, ще разкажат поредната музикална приказка. Техен събеседник на сцената ще бъде първокласничката Изабела Павлова. Ще прозвучат фрагменти от Симфония №101 „Часовникът“ на Йозеф Хайдн. Приносът на Волфганг Амадеус Моцарт към Виенската школа ще бъде илюстриран със Сонатина в до-мажор, първа част, ария на Церлина от операта „Дон Жуан“, Увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“ и емблематичната моцартова творба „Аве верум корпус“.

Творчеството на Лудвиг ван Бетовен ще придобие ясни очертания за малките почитатели чрез неговите знакови произведения – „Ода на радостта“, „На Елиза“ – със солист Бояна Бъчварова, и „Контраданси“. Ще се чуят и фрагменти от симфоничната поема „Тъй рече Заратустра“ на Рихард Щраус. Прочутият Унгарски танц №5 ще въведе малките в творчеството на Йоханес Брамс, а в красотата на танца ще ги увлекат най-популярните творби на Йохан Щраус „На хубавия син Дунав“ и „Трич-трач полка“. Финалът ще дойде с енергичния „Радецки марш“.

Събитието е безплатно за децата до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е срещу билет от 2 лв.

Следваща Новина

Започва кампания за заплащане на местни данъци и такси

Започна кампанията по заплащането на местните данъци и такси за 2021 година, съобщават от дирекция „Местни данъци“ към Община Варна. Задълженията за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данъка върху превозните средства, може да се плати на две равни вноски до 30.06.2021 г. и до 31.10.2021 г. На […]