Кирил Петков: В ход е евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“

MadeInVarna
Кирил Петков: В ход е евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“

В ход е евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“, заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет. Премиерът посочи, че 14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол. Предстои групата да се придвижи до Донецк, от където да се завърне в България. Друга част от екипажа – трима български и двама украински граждани, включително и капитана на кораба, са останали на плавателния съд по свое желание.
Премиерът Кирил Петков поздрави всички, които участваха в координацията и организацията по евакуирането на екипажа.  Вече са изминати критичните метри за излизане от кораба, отбеляза министър-председателят и добави, че хората са в безопасност.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пътни строители на протести в цялата страна

Пътностроителни фирми излязоха на национален протест. Те искат да им бъдат изплатени дължимите от държавата над 1,1 млрд. лв. за извършени от тях дейности. В София хората се събраха пред Народното събрание. Десетки служители на пътни фирми спряха движението на магистрала „Хемус” на входа на Варна за около половин час. […]