Премиерът Стефан Янев: Днес е ден за почит и преклонение пред делото на Апостола

MadeInVarna
Премиерът Стефан Янев: Днес е ден за почит и преклонение пред делото на Апостола

18.07.2021
„Днес честваме 184-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Това е ден за почит и преклонение пред делото на Апостола и на всички наши възрожденци, които жертваха живота си за България“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев преди панихидата по повод отбелязването на годишнината от рождението на Васил Левски, която се състоя в църквата „Света София“ в столицата.

Премиерът изтъкна, че днес трябва да отдадем почит, да сведем глави и да бъдем достойни потомци на Апостола и загиналите за свободата на страната ни, за да може България да я има, както я е имало повече от хиляда години преди нас.

„Делото на Левски, неговият подвиг трябва да бъдат морален компас, който да ни води, да води българските политици в правилната посока – на обществения интерес, на идеала за чиста и свята република, който Апостола ни завеща и ние като поколение сме длъжни да работим за осъществяването му“, категоричен бе българският министър-председател.

Следваща Новина

Завърши Европейското първенство по плажен хандбал

Дания и Германия станаха шампиони съответно при мъжете и жените на Европейското първенство по плажен хандбал, което се проведе във Варна. Датчаните защитиха титлата си от 2019 г. след успех във финала над Хърватия с 2:0 (25:20, 28:22). При жените Германия победи категорично и детронира шампиона на Стария континент от […]