Приключи ремонтът на най-старата сграда в МБАЛ „Света Анна – Варна”

MadeInVarna
Приключи ремонтът на най-старата сграда в МБАЛ „Света Анна – Варна”

Приключи ремонтът на най-стария корпус в МБАЛ „Света Анна – Варна”, по-известен като „сградата с бръшляна”, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Преди началото на пълното преобразява на фасадата, с ремонта на “Неврохирургия”, приключи цялостната реновация и на всички отделения, базирани в Терапевтичния корпус, както и ремонтът на фоайето и подмяната на асансьорите.
След края на ремонта на най-старата сграда, преди дни, прилежащата и територия бе изцяло преасфалтирана.

„С приключването на външния ремонт на Терапевтичния блок можем да кажем, че най-старата варненска болница е напълно преобразена, модернизирана и е доста по-приветливо място – както за работата на колегите,така и за пребиваването на пациентите. Официално откриване на обновения корпус не планираме, тъй като би било крайно неуместно в епидемичната ситуация, в която се намираме”, коментира изпълнителният директор д-р Красимир Петров.

В резултат на целенасочените действия на ръководството през последните години най-старото лечебно заведение в региона вече е модерен болничен комплекс с два основни корпуса – Оперативен и Терапевтичен, и половин дузина съпътстващи дейността сгради – променени до неузнаваемост – отвътре и отвън. Изцяло реновирани са всички 21 отделения и клиники. Сградите са с ремонтирани общи части и подменени фасади. Старите, амортизирани асансьори са сменени с нови и съвременни. Дворът е разчистен от компрометирани сгради и временни конструкции и частично вече е превърнат в уютен парк. Парково строителство е планирано и в зоната пред Терапевтичния блок (по протежението на ул. „Генерал Колев”).

На идейна фаза е създаването на Музей на МБАЛ „Света Анна – Варна”, който ще събере и ще съхранява респектиращата история на спешната болница на българския Североизток.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Установена е опалесценция и миризма на нефтопродукти в района на кораба “Vera Su”

На 15.10.2021 г., след получен сигнал от Гранична полиция за петно до заседналия кораб “Vera Su”, от екипа за наблюдение на МОСВ е извършена извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води: едната от ежедневен брегови пункт и една непосредствено до носа на кораба. Във взетата проба […]