Продължава връщането на незаконно внесения италиански боклук в България

MadeInVarna
Продължава връщането на незаконно внесения италиански боклук в България
Кадър: БНТ

Продължава връщането на незаконно внесения италиански боклук в България. Късно снощи на пристанище „Варна-Запад” пристигна корабът “UNI-Aspire”, предава БНТ.

Корабът пристигна във Варна от Бургас. Той е под панамски флаг.

Днес сутринта беше разтоваренен, а на борда му предстои да бъдат качени 54 контейнера с отпадъци от общо 127-те задържани.

Те ще бъдат реекспортирани до Салерно през Пирея за сметка на изпращача. На практика контейнерите се връщат в страната, която ги е изпратила.

Контейнерите пристигнаха у нас между 9 октомври и 25 ноември миналата година. След като получателят им у нас – дружеството “Блацион”, не ги потърси след изтичане на 90-дневния срок за временно съхранение, се стигна до отваряне на контейнерите, които би трябвало да съдържат пластмаса и каучук.

Оказа се обаче, че вътре има текстил, стъкло и дърво.

Още 20 контейнера с италиански отпадъци имат разрешение за реекспорт, те чакат друг кораб, на който ще бъдат натоварени.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пострадалата от взрива във Владиславово баба Ванче почина тази сутрин

Кадър: БНТ Вследствие на взрива във блок 302 във Владиславово, 80-годишната баба Ванче беше настанена във Военноморската болница, но два дни по-късно състоянието и се влощи. В началото на месеца имаше акция за даряване на кръв за пострадалата жена, за съжаление рано тази сутрин Ивана Проданова е починала. “С прискърбие […]