Прокуратурата с подробности за задържаните висши антимафиоти от ГДБОП

MadeInVarna
Прокуратурата с подробности за задържаните висши антимафиоти от ГДБОП

Прокуратурата разкрива подробности за задържаните висши антимафиоти от ГДБОП. 

Само преди дни бяха арестувани шефът на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици“ в ГДБОП и началникът на сектора в същата дирекция. Задържан бе и още един служител от вътрешното ведомство, припомнят novini.bg.

Досъдебното производство е започнало този месец май. Установена е била организирана престъпна група, действала от 2017 г. до задържането им преди дни. Стигна се до безпрецедентни арести, на антимафиоти, свързани с престъпна дейност”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

“Недопустимо е държавни служители да използват позицията си, за да покровителстват престъпност”, допълни още тя.

„Престъпната група е действала от началото на 2017-та година.” Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предава Нова тв.

“Участниците в групата са четирима, трима са от системата на МВР. Двама от тях заемат висши длъжности за борба с наркотиците”, коментира Милева.

Групата е получавала подкупи от групи, които са се занимавали с наркотрафик. Парите са били давани, за да не бъде възпрепятствана тяхната дейност. Предоставяна е и изпреварваща информация, допълва Милева.

Следваща Новина

Част от „синя зона – широк център“ започва работа на 1-ви юли

От 1-ви юли започва работа част от „синя зона – широк център“ във Варна, съобщават от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.  Тя обхваща три подзони: Подзона 8 – включва и се ограничава от бул. “Сливница”, бул. “Осми приморски полк”, бул. “Цар Освободител” и ул. “Пирин”; Подзона 9 – […]