Протест срещу затварянето на един от басейните във Варна

MadeInVarna
Протест срещу затварянето на един от басейните във Варна
Снимка: фейсбук

Родители на деца, които тренират водна топка и синхронно плуване във Варна, протестират заради затварянето на един от басейните в плувния комплекс “Приморски”, съобщава БНТ. От началото на октомври той не се използва заради профилактика. Тренировките все още не са възобновени. Причината е, че фирмата, която доставя дезинфектанти за водата, не може да изпълни договора, тъй като препаратите са поскъпнали драстично.

Родители, треньори и деца се събраха пред сградата на община Варна. Те настояват казуса да бъде решен в най-кратки срокове. При протестиращите дойдоха и представители на общината, които обещаха да имат нова среща във вторник, за да продължат преговорите. Това, което притеснява родителите и треньорите е, че на децата им предстоят държавни първенства и те не могат да се подготвят пълноценно. В плувния комплекс има още два басейна, но времето за тренировки е много малко и има ограничители за коридорите.

Ето какво казаха родители и треньори:

“Не можем да ги ползваме. Никой не е направил организация, за да се ползват. Спортовете са много”.

“Не знаем какво следва от тук нататък. На този басейн тренират над 1000 картотекирани състезатели във всички възрастови групи – от мъже до деца, девойки, жени и т.н. И всички сме много притеснени за това”.

От община Варна обещават басейна да заработи отново до 2 месеца, когато ще бъде избран нов доставчик на препарати за дезинфекция. Досега за осигуряването им бяха необходими 200 000 лева. В момента вървят процедури за нова обществена поръчка. При нея парите ще бъдат увеличени на 500 000 лева.

“Нека казусът да се разбере от медиите и от родителите. Той не е защото не сме направили някакви стъпки. Форсмажорните обстоятелства за доставката на такива химически материали постави фирмата и нас като социална политика в неизгодна позиция”, обясни Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна.

Родителите вече са заявили желание, че могат да помогнат финансово за закупуване на препарати до подписване на новия договор.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Арт Галерия Le Papillon отбелязва петнадесет години с изложба

Снимка: фейсбукСамостоятелна експозиция част от творчеството на Десислава Минчева ще бъде представена от 1-ви до 23-ти ноември 2022 г. в изложбения салон на Арт Галерия Le Papillon, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Изложбата, както и издаването на каталог с творбитe на художничката, създадени през периода […]