Расте броят на случаите, подозрителни за новия вариант на COVID-19

MadeInVarna
Расте броят на случаите, подозрителни за новия вариант на COVID-19

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази притеснението си от нарастващия брой на диагностицирани с липса на S-антиген пациенти при изследване за COVID-19. Въпросната липса води до подозрение за наличие на новия вариант на вируса от Великобритания. До момента са доказани 33 случая от 48 изследвани проби.

“Притеснително е и по-лесното предаване на този вариант и е възможно така заразяването да се разпространява по-бързо”, добави той.

“София отново е в червената зона и нека това да бъде червена лампа към обществото. Раздвижването в столицата се наблюдава от седмица насам. Два пъти в денонощието лечебните заведения, Центърът за спешна медицинска помощ и РЗИ докладват за наличните свободни легла”, каза министър Ангелов.

По думите му денонощно се поддържа връзка и с кмета Йорданка Фандъкова.

„Каквито и аргументи вече да даваме на обществото, хората не са затворници, психиката лесно се уврежда и трудно се оправя”, допълни проф. Ангелов и подчерта, че целта на всички ограничения е запазване здравето на хората.

 

Следваща Новина

Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за народни представители през 2021 г.

„За осигуряване на честни и прозрачни избори днес отпускаме 65 251 000 лева за различните дейности за провеждане на изборите“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет. Премиерът подчерта, че заедно със средствата за закупуване на машини за гласуване общо до този момент правителството […]