Район „Владислав Варненчик“ празнува на 21 май

MadeInVarna
Район „Владислав Варненчик“ празнува на 21 май

Район „Владислав Варненчик“ отбелязва своя празник на 21 май – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена. Организатори са районното кметство и читалище „П. Р. Славейков 1928”. 

Програмата ще започне в 10 ч. с водосвет в параклиса в местността Ментешето, след което ще има концерт. 17,30 ч. е началният час на празнично шествие по бул. ”Св. Елена” до читалището, където в 18,30 ч. ще се проведе концерт и награждаване на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов”. Тогава ще бъдат отличени създателите на най-хубавите междублокови градинки в квартала. 

 

Празничната програма продължава и на 22 май от 10.00 ч. с рисунка на асфалт, и от 10,30 ч. – с камишибай театър пред сградата на читалището. На 23 май от 18.30 ч. е концертът на ансамблите – „Странджа“ и „Българин“, също в читалището. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

На 21 май честваме Св. Св. Константин и Елена

Честит празник на всички именици! Православната църква почита днес Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин и на неговата майка Елена. През 313 г. Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия. Самият той приема християнската вяра в края […]