Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“

MadeInVarna
Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“

Годишните награди на клуб „Отворено общество“ във Варна, които се присъждат за значими постижения в сферите на социалния и обществен живот, бяха раздадени на церемония във Фестивалния и конгресен център. Гост на тържеството, което се проведе във Фестивалния и конгресен център, бе кметът на Варна Иван Портних. По традиция отличията бяха връчени от председателя на клуба Свилен Спасов.

Голямата награда „За граждански принос“  бе връчена на командира на Военния научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ капитан II ранг Николай Данаилов и неговия екипаж от 26 души, сред които трима курсанти от Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”. Корабът осъществи първото плаване на български военен плавателен съд до ледения континент Антарктида.
Наградата „Отличие на победителя“ е за двама възпитаници на МГ “Д-р Петър Берон“ във Варна. Деян Хаджи-Манич, който е с почетни отличия, медали и награди от международни и национални състезания в областта на математиката, информатиката, проектирането. Абитуриентът Даниел Димитров, също с престижни отличия, е шампион от международни олимпиади по география в различни точки по света, победител в национални и европейски конкурси, награждаван за постижения в науката.

Носителят на наградата „За принос в областта на медицината и здравеопазването“  стана доц. д-р Александър Златаров – специалист-хирург в Първа клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Марина” -Варна. Основните му интереси и развитие са в областта на лапароскопската и роботизирана хирургия, утвърждава в лечебния метод използването на последната генерация робот Da Vinci.

Наградата „Море“ е за журналиста Валери Великов – автор и водещ на предаването „Море и бряг“ в Радио Варна. Отличието „За постижения в областта на културата на град Варна“ тази година е за актрисата Христина Джурова, от ДТ „Ст. Бъчваров“, с 9 роли, сред които и Констанца Вебер, в „Амадеус“, който й донесе ИКАР за поддържаща роля.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Санират 8 сгради по европейска програма

Осем многофамилни сгради във Варна, шест в район „Аспарухово“ и две – в „Одесос“ се обновяват със средства по оперативната програма „Региони в растеж“.  Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност – поставяне на външна изолация и дограма с цел достигане най-малко на клас на енергопотребление “С” и привеждане […]

Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“

MadeInVarna
Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“

Годишните награди на клуб „Отворено общество“ във Варна, които се присъждат за значими постижения в сферите на социалния и обществен живот, бяха раздадени вчера. Гост на тържеството, което се проведе във Фестивалния и конгресен център, бе кметът на Варна Иван Портних. По традиция отличията бяха връчени от председателя на клуба Свилен Спасов.

Наградата „За принос в областта на здравеопазването и медицината“ бе за екипа на МБАЛ – Варна при Военномедицинска академия (Военноморска болница). „За принос в областта на образованието“ отличието е за Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, която празнува и 50-годишен юбилей. Носител на наградата „За принос в областта на културата на град Варна“ е ДТ „Стоян Бъчваров“, който тази година чества един век от своето създаване.

Заради пандемията, миналата година част от номинираните не получиха призовете си, затова те взеха наградите си вчера. Това са Детски и средношколски комплекс на Регионалната библиотека „П. Славейков“- „За граждански принос в областта на образованието“; доц. д-р Диана Радкова, ръководител на втора клиника Инфекциозни болести, към УМБАЛ „Св. Марина” – Варна, както и екипът медицински сестри от Клиниката по инфекциозни болести -„За принос в областта на здравеопазването и медицината“; актьорът Свилен Стоянов от ДТ „Ст. Бъчваров“ – „За принос в областта на културата на град Варна“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна получава близо 670 000 лв. за две нови социални услуги

Община Варна може да получи близо  670 000 лв. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за разкриване на две нови социални услуги за хора с деменция. Комисията по финанси и бюджет към местния парламент даде съгласието си общинската администрация да подаде проектно предложение по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна […]