Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“

MadeInVarna
Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“

Годишните награди на клуб „Отворено общество“ във Варна, които се присъждат за значими постижения в сферите на социалния и обществен живот, бяха раздадени вчера. Гост на тържеството, което се проведе във Фестивалния и конгресен център, бе кметът на Варна Иван Портних. По традиция отличията бяха връчени от председателя на клуба Свилен Спасов.

Наградата „За принос в областта на здравеопазването и медицината“ бе за екипа на МБАЛ – Варна при Военномедицинска академия (Военноморска болница). „За принос в областта на образованието“ отличието е за Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, която празнува и 50-годишен юбилей. Носител на наградата „За принос в областта на културата на град Варна“ е ДТ „Стоян Бъчваров“, който тази година чества един век от своето създаване.

Заради пандемията, миналата година част от номинираните не получиха призовете си, затова те взеха наградите си вчера. Това са Детски и средношколски комплекс на Регионалната библиотека „П. Славейков“- „За граждански принос в областта на образованието“; доц. д-р Диана Радкова, ръководител на втора клиника Инфекциозни болести, към УМБАЛ „Св. Марина” – Варна, както и екипът медицински сестри от Клиниката по инфекциозни болести -„За принос в областта на здравеопазването и медицината“; актьорът Свилен Стоянов от ДТ „Ст. Бъчваров“ – „За принос в областта на културата на град Варна“.

Следваща Новина

Варна получава близо 670 000 лв. за две нови социални услуги

Община Варна може да получи близо  670 000 лв. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за разкриване на две нови социални услуги за хора с деменция. Комисията по финанси и бюджет към местния парламент даде съгласието си общинската администрация да подаде проектно предложение по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна […]