Раздават безплатни туристически карти в местата за настаняване във Варна

MadeInVarna
Раздават безплатни туристически карти в местата за настаняване във Варна

Безплатни туристически рекламни карти се раздават на гостите в местата за настаняване на територията на Варна и курортните комплекси, съобщават от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Картите съдържат подробна информация за културно-историческото наследство на морската столица; за възможностите за използване на линиите на градския транспорт до туристическите обекти; за местата за отдих, развлечение, пазаруване и др. Специално място е отделено на курортните комплекси „Златни пясъци, „Чайка“, „Св. Св. Константин и Елена“ и др. Целта е да се повиши информираността на туристите за всичко, което дестинация Варна предлага, за да предприемат пътуване до града и разгледат всичко, което ги интересува, обясниха от дирекцията.

Паралелно с акцията по разпространение на картите се проведе и информационна кампания относно безплатните ваучери за посещение в туристическите обекти. Инициативата се реализира във връзка с юбилея „Варна – 100 години курортен град“. Тя дава възможност на летовниците, отседнали в местата за настаняване на територията на община Варна, да ползват безплатен ваучер при следните условия: при 5 и повече нощувки – свободен достъп до Римските терми, а при 7 и повече нощувки – в Археологическия музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света. Ваучерите могат да бъдат получени лично в Туристическия информационен център – Козирката (срещу Катедралата), като за целта е необходимо да се предостави документ (хотелски паспорт или копие на резервация), който да удостовери техния престой, посочват още от дирекция „Туризъм“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Представят проекта за леко метро пред варненци

Обществено обсъждане на проекта за изграждане на градска железница (леко метро) във Варна ще се проведе на 08.07.2021 г.от 17 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна. Пълната разработка за проекта е достъпна в сайта на Община Варна – https://varna.bg/bg/1460. Предпроектните проучвания са извършени от „СПАТО“ ООД. Анализите разглеждат различни […]