Ремонтират улици в КК „Чайка“, Ален мак и Трифон Зарезан

MadeInVarna
Ремонтират улици в КК „Чайка“, Ален мак и Трифон Зарезан

Ремонт на уличната инфраструктура в курортен комплекс “Чайка” е част от мащабна програма на Община Варна за облагородяване на района, която включва и реновиране на улиците в местността Ален мак, възстановяване на панорамния път Варна – Златни пясъци и на участъка от път VAR 1082, попадащ в обхвата на свлачище „Трифон Зарезан”. Срокът за реализация е до 3 години, а финансиране ще се търси от държавния бюджет или чрез дългосрочен кредит, който предстои да бъде разгледан в Общинския съвет, съобщиха от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” към Община Варна.

 

Предстои да бъде извършен основен ремонт на следните улици – ул. “Петър Попов” – от пътен възел с бул. “Княз Борис I” до кръстовище с ул. “Семьон Дежньов”; ул. “Проф. Петър Ников” – в участъка от ул. “Петър Попов” до ул. “Боян Бъчваров”; ул. “Янко Славчев” – от спирка “Варненски свободен университет” до ул. “Атанас Липчев”. На тези улици ще бъдат изградени и ВиК проводи по проект на “ВиК Варна”. Основен ремонт е предвиден и на ул.  “Инж. Цаню Цанев” – в участъка от ул. “Янко Славчев” до ул. “Атанас Липчев”. Целта на проектите е подобряване на експлоатационните характеристики на уличната мрежа, създаване на достъпна, комфортна и безопасна среда за гражданите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ навършва 139 години

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна ще отбележи своя 139-ти рожден ден със специалния Ден на читателя на 21-ви март. „Подготвили сме много изненади, също като Пипи Дългото чорапче, и  предизвикваме всички настоящи и бъдещи приятели и читатели да  участват в игрите, които сме подготвили. Очаквайте много забавления,  викторини и […]