Републиканци за България – Варна обяви официално листата си с кандидати за народни представители

MadeInVarna
Републиканци за България – Варна обяви официално листата си с кандидати за народни представители

ПП „Републиканци за България“ във Варна обявиха официално листата си с кандидати за народни представители за предстоящите извънредни парламентарни избори на 11 юли.
Областният координатор на партията за Варна Панайот Кискинов повежда и листата с кандидати за народни представители в предстоящата изборна надпревара в 3 МИР Варна.
„Поводът за нашето събиране е официалното представяне на кандидатите за Народни представители в 46-тото Народно събрание. В листата ни с кандидати от Варна и областта влизат 24 души. Аз имах честа и отговорността да бъда избран за  неин водач. Роден и израснал съм във Варна, познавам добре проблемите на областта. На 46 години съм, завършил съм юридическо образование във Варненския свободен университет с профил „Защита на националната сигурност“. Преди да представя част от кандидатите за Народни представители в нашата листа, първо искам да акцентирам върху няколко много важни неща относно нашата предизборна кампания и политическата платформа, която представя политическа партия „Републиканци за България“. Първо, искам да заявя точно, ясно и коректно за всички, че политическа партия „Републиканци за България“ участва самостоятелно на изборите и всякакви обвинения, че сме „патерица“ на ГЕРБ, са неуместни. Не възнамеряваме да правим коалиция с друга политическа партия. Имаме ясно създадена политическа програма, която е направена от сериозни експерти, които са част от нашия политически проект. По тази причина резултатите, които получаваме на изборите от гласоподавателите, са изцяло наша заслуга. Ясно и точно хората най-после е време да разберат, че председател на политическа партия „Републиканци за България“ е Цветан Цветанов. Вярно е, че той беше идеологът на политическа партия ГЕРБ, но преди две години скъса окончателно с тази политическа партия, за да реализира свой политически проект, а именно ПП „Републиканци за България“. Бях единодушно и демократично избран за предстоящите извънредни парламентарни избори като водач на листата от всички структури на партията ни в област Варна. Всички хора, които попадат в листата ни, са хора от града и областта. Те са част на нашия координационен съвет, както на общинско, така и на областно ниво“, коментира Панайот Кискинов по време на пресконференция.
На второ място в листата е Красимир Димов. „От Варна съм, на 45 години, семеен, с едно дете. Завършил съм Национална спортна академия с педагогически профил, след което продължих образованието си във Варненския свободен университет и имам магистратура по „Право“. Миналата година завърших магистратура „Бизнес администрация и мениджмънт“. Имам доста опит в сферата на спорта, бивш състезател съм, национален селекционер съм бил и ще работя предимно в сферата на спорта, ако имам тази възможност, с политическа партия „Републиканци за България“.
Трети в листата е Росица Стоева, педагог по образование, зам.-директор на Първа ЕГ във Варна.
Четвърти в листата е Борис Луков, един от най-известни тенори в България и зад граница. „Човек на изкуството, човек който е ангажиран да работи и създава програми в сферата на културата“.
Пета в листата е Нели Петрова, която сподели за себе си следното: “На 41 години съм, от град Варна, майка на една прекрасна дъщеря. По образование съм магистър по „Право“ и „Икономика“. По професия съм адвокат, от 9 години практикувам адвокатската професия към варненската адвокатска колегия. Ще работя в сферата на правосъдието, нека по-добрите идеи победят. Отделно от това участвам в различни организации на юридически лица с нестопанска цел в сферата на образованието, които подкрепям всячески и ще работя за доброто на Варна и на България. Призовавам всички наши политически конкуренти за един конструктивен и положителен диалог нека по-добрата идея да победи“, заяви Нели Петрова. Сред кандидат-народните представители в листата на партията за Варна е и Силвия Димитрова.
„Омъжена съм, с 2 деца, родом съм от Плевен, но от 20 години живея във Варна, където се развивам. По образование съм със степен магистър по „Счетоводство и контрол“. Имам собствен бизнес и се надявам с опита и идеите, които имам да бъда полезна за една по-добра промяна“, сподели Силвия Димитрова.
Момчил Василев е представител на младежката организация в област Варна, който също е част от листата с кандидат-народни представители за Варна. Момчил е на 32 години, несемеен. Има средно специално образование. Работи и се развива в специалността си като готвач. „Тясно съм свързан с туристическия бранш и имам доста стаж в хотели и ресторанти, които се развиват тук в областта. За да имаме по-високо качество в хотелите и ресторантите трябва да се развиват повече и да се квалифицират самите работници в този бранш. Да се развиват в техните специалности, за да имаме по-високо качество на обслужване“, коментира днес Момчил.
Част от листата на „Републиканци за България“ е и Георги Георгиев. Той е 45-годишен, семеен, с едно дете. „Завършил съм национална сигурност и митническо разузнаване и разследване в Свободния университет във Варна. Моята кауза е малко лична, тъй като имам детенце, което е болно от диабет и по стечение на обстоятелствата разбрах колко е трудно за диабетиците в България. Те имат нужда от сензори, имат нужда от помпи за инсулин, това нещо не се поема от Здравната каса. Моята лична кауза, както и каузата на много хора е това нещо да бъде включено в необходимите неща, които се поемат от Касата. Диабетиците в България са страшно много, водят много труден живот, има начин той да се подобри и съответно да бъде по-лек като на всички останали. Другото, за което ще се боря, е подобряване на туристическият продукт. Работил съм 20 години в туризма, управлявал съм чужди фирми, както съм имал и собствен бизнес. Туризмът в България и най-вече във Варна от 20 години боксува, в него не се инвестира, а това е наложително“, казва Георги Георгиева.
Панайот Кискинов обърна внимание на основните приоритети, по които експертите в партията ще работят. „Ние имаме изготвена експертна политическа управленска програма. Тя беше копирана от десни формации, които успяха да я прокарат в медийното пространство като тяхна. Затова сега споделяме само някои акценти. Според нас, задължително трябва да бъдат преизчислени пенсиите, защото в момента пенсионерите живеят под прага на всякакъв жизнен минимум. На второ място ще дадем решение да бъдат увеличени детските надбавки. За съжаление демографската криза в България е тръгнала стремглаво надолу и ние ставаме изчезваща нация. Затова ще настояваме всички млади семейства да бъдат сериозно подпомагани от държавните институции и да бъдат стимулирани. На трето място заставаме зад стимулиране на малкия и среден бизнес, защото през този бизнес във всяка една държава преминават около 80% от брутния вътрешен продукт на страната. Считаме също така, че българското здравеопазване се нуждае от задължителна реформа. Такава е наложителна и в съдебната ни система. Искам да кажа, че ние от политическа партия „Републиканци за България“ сериозно извеждаме проблемите на обществото и даваме адекватни решения за тези проблеми. За това се обръщам към гласоподавателите ни наистина да гласуват по съвест и най-после порочният модел с контролирания вот се надяваме да бъде спрян. Смятаме, че България днес има нужда от една стабилност и едно единение и не случайно нашият слоган и този път е „За държава с правила“. Очакваме гласоподавателите да проявят разум и на 11 юли да гласуват с бюлетина номер 21“, призова водачът на листата за Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

362 са свободните места в детските градини за второ класиране

Свободните места за второ класиране в първа група на детските градини са 362, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. В яслените групи в градините свободните места са 72.   До 18-ти юни електронната система е отворена за подаване на нови заявления или редакция на активни заявления. […]