Румен Петков по БНТ: Голямото политическо предизвикателство пред ПП АБВ е да върнем нормалността

MadeInVarna
Румен Петков по БНТ: Голямото политическо предизвикателство пред ПП АБВ е да върнем нормалността

ПП АБВ да се регистрират самостоятелно за предстоящия парламентарен вот. Председателят на партията Румен Петков заяви в “Денят започва” по БНТ, че още през октомври АБВ заяви готовността си за партньорство и за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, но за съжаление разговор не се е получил.

“Имаме сериозни отлики с някои от политическите партии – нетърпимостта към корупцията, към тоя брутализъм в управлението, неспестяването на истината за уродливите действия на прокуратурата, мълчанието на някои от останалите в последните месеци на тая тема, и усещането за самодостатъчност от БСП”, обясни в “Денят започва” председателят на партията Румен Петков.

Той добави, че през октомври са заявили “готовността си за партньорство, за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, който да внушава в избирателите усещането за средносрочна перспектива, за трайна алтернатива, която заслужава внимание и подкрепа”, но разговор не е имало.

Не обичам да ме лъжат, каза Петков в отговор на въпрос защо беше отхвърлена идеята за коалиция с Мая Манолова.

”Когато един човек се изправя и казва “Аз няма да правя политически проект” преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но, според мен, по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с 1 милион евра на Бойко Борисов”, обясни  той.

Лидерът на АБВ заяви, че техните кандидатите са млади и енергични хора, които са изключителни специалисти в сферите си, защото хората искат генерална промяна, а в АБВ това се разбира много по-добре.

Според Петков, ако един лидер вижда съществуването на собствената си партия, за да е в парламента, това е малко грозновато. Той коментира, че не само не му липсва присъствието в парламента, но и в последно време се гордее с отсъствието си там.

Следваща Новина

Задържаха двама мъже при опит да напуснат страната с откраднато „Порше“

Измамата е разкрита с помощта на колегите им от Агенция Frontex На 11 февруари 2021 г. към 21 часа на пункта за излизане от страната пристигнал лек автомобил „Порше“, шофиран от  33-годишен мъж от Хасково и пътник на 42 години от Стара Загора. Граничните полицаи отделили колата за допълнителна проверка, […]