Румен Радев: Борисов указва на прокуратурата кого да “размаже”

MadeInVarna
Румен Радев: Борисов указва на прокуратурата кого да “размаже”

Скандалите, кризите, разкритията за корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости на премиера, заяви Румен Радев

Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на министър-председателя, че няма нищо общо с подслушването на държавния глава, при което са били използвани специални разузнавателни средства.

Бойко Борисов се опитва, както прави винаги, да прехвърли отговорността за подслушването на друг и ако може да скрие и този скандал в „зайчарника“, в който вече не остана място от скандали, заяви държавният глава и допълни, че е в безсилието си министър-председателят атакува и неговото семейство.

По думите на Румен Радев, „скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости“ на премиера. Президентът заяви, че въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода. „И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият господин Борисов“, допълни президентът.

Драмата на министър-председателя е, че осъзнава факта, че този път номерът с „пречистване“ чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, посочи президентът и допълни, че  служебен кабинет е не по-малко „опасен“ за премиера от ежедневната деградация на управлението му.

 

Следваща Новина

10 вековни дървета се намират на територията на Варна

10 вековни дървета се намират на територията на Варна, като информацията за тях се съхранява в специален регистър в общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.   Това са дървета от видовете атласки кедър, хималайски кедър, либуцедрус, чинар, липа, бяла топола, полски бряст и цер. Най-младото от дървета, включени в регистъра, […]