Румен Радев обяви кога свиква Народното събрание

MadeInVarna
Румен Радев обяви кога свиква Народното събрание

“Народното събрание ще бъде свикано с мой указ на 21-ви юли от 9 ч. Това ще се случи по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне диалог, от който очакваме да има ясно политическо решение с дългосрочна перспектива”, заяви президентът Румен Радев. Той присъства на ритуала “Жътва”, който се състоя от 9.00 часа край село Проф. Иширково.

 

“Сега е моментът българските политици да си свършат работата, да намерят обединение, да намерят пресечни точки на техния интерес, които всъщност да бъдат интересите на всички българи. Всички очакват от тях да продължат демонтажа на порочния модел, ако не го направят оставаме гладни всички”, каза Радев.

„Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което направиха вчера беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите”, каза още държавният глава.

 

Запитан за идеята служебното правителство да стане редовно, той отговори: „И предложенията, и утвърждаването на едно такова решение зависят от българските народни представители, от свободната воля на самите министри и най-вече от намирането на консенсус и обединяване около ясни принципи и приоритети в името на бъдещето на България”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Премиерът Янев във Варна: Отговорността на партиите към българските граждани ще проличи в следващите дни

16.07.2021 Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат надявам се в следващите дни. Това заяви министър-председателят Стефан Янев пред медии в град Варна във връзка с политическата ситуация в страната след провелите се парламентарни избори. Премиерът акцентира […]