С празничен концерт бе отбелязан патронният празник на УМБАЛ „Света Марина“- Варна

MadeInVarna
С празничен концерт бе отбелязан патронният празник на УМБАЛ „Света Марина“- Варна

С празнична литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, и богата музикално-артистична програма отбеляза патронния си празник 17 юли УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Гостите бяха посрещнати под звуците на духовата музика на военноморските сили в парка пред южния вход на лечебното заведение. Пациенти, медици и много приятели уважиха празника и поздравиха ръководството на лечебното заведение.

Благодарности бяха отправени към всички лекари, медицински сестри и административен персонал за ежедневната им загриженост и отношение към пациентите. Изказана бе признателност към целия колектив на лечебното заведение за силата, за волята и дисциплината, проявени при изпълнение на служебните им задължения в извънредната епидемиологична обстановка, породена от COVID –19.
Изпълнителният директор проф. д-р Силва Андонова поздрави присъстващите и награди с почетна грамота и плакет проф. д-р Радослав Радев, доц. д-р Йордан Радков, Мария Маринова и Зинаида Иванова за безупречната работа, постигнати високи резултати, доказани добросъвестност, лоялност, всеотдайност, лична ангажираност и професионализъм при изпълнение на трудовите им задължения.
Тази година УМБАЛ „Света Марина“ – Варна чества и 35 години от своето създаване. По време на празничната програма на сцената се качиха талантливи деца на служители, малки пациенти, които се лекуват в болницата, студенти от танцовия ансамбъл на Медицински университет – Варна, лауреати от множество национални и международни певчески конкурси за деца, пациенти и приятели на УМБАЛ „Св. Марина“, студенти, служители и преподаватели. Най-малките гости на празника се забавляваха с много игри, балони, клоуни и работилничка за хвърчила.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Президентът Румен Радев: Варна може да бъде модел за развитие, в който образованието, науката и културата са водеща сила

Държавният глава приветства идеята в Морската ни столица да бъде изградена нова многофункционална зала за всички видове сценични изкуства Варна може да бъде модел за развитие, в който образованието, науката и културата са водеща сила. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с интелектуалци, представители на изкуството, културата, […]