Съборена подпорна колона затисна две жени в автомобила им край Девня

MadeInVarna
Съборена подпорна колона затисна две жени в автомобила им край Девня

Съборена подпорна колона на предпазна естакада затисна две жени в автомобила им на пътя Девня – Суворово.

Инцидентът е станал около 9.10 часа тази сутрин след като тежкотоварен камион, превозващ едрогабаритен товар, е закачил колоната и я съборил върху преминаващия покрай него автомобил.

На място тече спасителна операция по извеждането на жените от смачкания автомобил. Едната от тях вече е извадена от превозното средство и откарана от екип на Спешна помощ в болница. Усилията по изваждането на другата продължават.

Жените са на 41 и на 61 години, състоянието им е тежко, но са контактни, отбеляза кмета на Девня Свилен Шитов. Към момента в колата е останала по-младата жена, а спасителните екипи вече повече от три часа разрязват ламарините на автомобила и разчистват отломките от срутената колона, за да осигурят достъп до нея.

“Автомобилът е смачкан до неузнаваемост и се прави всичко необходимо от аварийните екипи, за да може да я изведат. Операцията продължава повече от три часа. В следствие на падане на конструкция от съоръжението работата им е допълнително възпрепятствана. Наложи се да викат кранове и друга техника”, каза кметът на Девня.

Предпазната естакада е под товарния лифт, който превозва варовик за производството на содовия завод в Девня.

Движението по пътя все още не е възстановено. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут Девня – Кипра – Суворово.

Източник: БНТ


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Слави Трифонов: Даряването на пари за оръжия за Украйна е най-чудовищната глупост

В понеделник Петков обяви дарителска кампания за боеприпаси за украинската държава „Идеята на Кирил Петков – българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа […]