Събраха 22 600 лева в подкрепа на Павел на турнир по футбол във Варна

MadeInVarna
Събраха 22 600 лева в подкрепа на Павел на турнир по футбол във Варна
22 600 лева бяха събрани на благотворителния турнир по минифутбол “Да помогнем на Павел”, който се проведе на терените на Спортен комплекс “Спартак във Варна”.
42-годишният мъж се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг – рак на костите.
В негова подкрепа се обединиха местните организации на АМФЛ, Вамбос, БАМФ и Областното първенство на БФС.
В надпреварата се включиха цели 64 отбора, които за два дни изиграха общо 63 срещи.
Благотворителният турнир бе спечелен от TNT, който победи на финала МФК Монтана с 3:2. Спорът за третото място пък бе решен с дузпи, при които триумфира тимът на The Unity.
Организаторите раздадоха и няколко индивидуални награди – вратарят на първенците Лъчезар Щерев бе определен за най-добър на своя пост, Петър Средков от Монтана е над всички при защитниците, MVP е Румен Касабов от TNT, а Георги Йорданов от Фармополис е голмайстор №1.
Големият победител обаче е солидарността, която показаха всички включили се в благородната кауза.
Освен горепосочените събрани средства в турнира, във фейсбук страницата “Да помогнем на Павел” се провеждат търгове за уникални фланелки, сред които такава на Стилиян Петров, на Черно море, Спартак, “Левски” и ЦСКА с подписи на всички футболисти, и други. Всички пари ще отидат в помощ на 42-годишния Павел Станчев и неговата битка.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Благомир Коцев: Варна е град с огромен потенциал, ще го развием

Благомир Коцев положи клетва като кмет на община Варна по време на тържествена сесия на Общинския съвет. Той получи знака и ключа на града от областния управител Андрияна Андреева.  Благодаря на всички, които ни гласуваха това огромно доверие да сме тук, на общинските съветници, на районните кметове и на мен. […]