Съдът наказа две приятелки от Варна, разпространявали наркотици

MadeInVarna
Съдът наказа две приятелки от Варна, разпространявали наркотици

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна,  Радостина Русева и Михаела Добрева, с което двете се признаха за виновни в държането и разпространението на високорискови наркотични вещества.
Пред съда те заявиха, че са съгласни с постигнатото споразумение и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.
Страните по делото приеха за безспорно установено, че в условията на продължавано престъпление в периода от 24.01.2019г. до 26.06.2019г. във Варна и в съучастие с Михаела, Радостина разпространявала марихуана и метамфетамин. За целта двете приятелки ползвали обща квартира в кв. Иван Рилски, като поръчките получавали по телефон. На 26.06.2019г. Михаела е била заловена в момент на продажба на марихуана на двама мъже.
Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.
25-годишната Радостина е със средно образование, не работи, неомъжена с чисто съдебно минало. За извършеното престъпление прие да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което да се отложи с 3 години изпитателен срок.
20-годишната Михаела е с основно образование, не работи, няма предишни осъждания. Подсъдимата прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок 1 година, което да бъде отложено с 3 години изпитателен срок.
Страните приеха кумулативно предвиденото наказание „глоба” да не бъде налагано.
В 7-дневен срок подсъдимите следва да платят и направените по наказателното производство разноски в размер на 348,14 лв. за всяка в полза на Държавата.
Постановеният съдебен акт е окончателен, не подлежи на проверка от по-горна инстанция, като има последиците на влязла в сила присъда.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отлагат "Нощ на Музеите и Галериите" - Варна 2021

“След получено писмо в петък, 23.04 от Министерството на културата, датата за провеждане на Европейска нощ на музеите, респективно и датата за провеждане на “Нощ на Музеите и Галериите” – Варна 2021 се отлагат във времето, като на този етап не се посочва точна дата. Ние, организаторите на фестивала “Нощ […]