Съвет по въпросите на социалните услуги започна работа към Община Варна

MadeInVarna
Съвет по въпросите на социалните услуги започна работа към Община Варна

Съветът по въпросите на социалните услуги, създаден в изпълнение на Закона за социалните услуги и приет с решение на Общинския съвет, проведе своето първо заседание днес. Председател на структурата е кметът на града Иван Портних, а зам.-председатели Коста Базитов – зам.-кмет, и Таня Василева – директор на дирекция „Социални дейности“ в Община Варна. В него участват представители на различни институции – дирекция „Социално подпомагане“, Регионалната дирекция за социално подпомагане, Регионалната здравна инспекция, неправителствени организации, които предоставят социални услуги, Регионалният инспекторат по образованието, Техническият университет, Медицинският университет, ОД на МВР. 

Заседанието бе открито от кмета Иван Портних, който приветства участниците и заяви, че Община Варна ще бъде активен партньор за развитие на социалните услуги и тяхната ефективност за най-уязвимите граждани на Варна.  Той припомни, че в момента в морската столица се изпълняват 59 социални услуги с 3 378 места, от които 914 са за деца, с над 900 специалисти – социални работници, психолози, логопеди, специални и социални педагози, възпитатели, медицински сестри и обслужващ персонал.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

ОСК „Черно море" наградиха най-добрите си спортисти за 2022 година

Тенисистът Пьотр Нестеров е спортист №1 за 2022 година на Обединени спортни клубове „Черно море” за 2022 г. Наградата бе връчена на официална церемония вчера от кмета на Варна Иван Портних на неговия треньор Кристиян Илиев. Тенисистът е състезател на ТК „Черно море-Елит”, който стана отбор на годината в тази […]